Брендо и останалите подсъдими по „Кокаинови крале” ще обжалват присъдата

Съдът потвърди, че всички обвиняеми по наркоаферата, която стана известна под наименованието „Кокаиновите крале” в това число и Евелин Банев–Брендо са с потвърдени присъди на втора инстанция в Милано.

Наказанието на Брендо остава 20 години лишаване от свобода. Апелативният съд е решил, че Евелин Боев трябва да остане в затвора за срок от 12 години, а Тинко Гарев – 15 години, пише на страниците си вестник „Сега”, посочвайки, че се позовава на информация на съда в Италия.

[caption id="attachment_419676" align="alignright" width="300"]Брендо и останалите подсъдими по „Кокаинови крале” ще обжалват присъдата Брендо и останалите подсъдими по „Кокаинови крале” ще обжалват присъдата[/caption]

Не са променени наказанията и на останалите подсъдими чужденци, които бяха признати за виновни в участие в международния канал за трафик на забранени наркотични вещества от Латинска Америка до Европа. Обвиняемите имат право да обжалват решението пред италианския Върховен съд, след като излязат мотивите за присъдите им.

Припомняме, че в началото на месец юли, Апелативният съд в София пусна Брендо на свобода срещу мярка за неотклонение „подписка” и го оправда по обвинението за организиране и участие в престъпна група, изпрала два милиона евро. Разследващите са на мнение, че колосалната сума е от трафик на наркотични вещества. На първа инстанция Брендо получи наказание от седем години и половина, но на втора инстанция бяха отменени и условните присъди на бившата му съпруга Моника Добринова, нейната сестра Десислава Дишлиева и Симо Карайчев. Преди това Брендо бе в ареста в Италия, но заради делото му в България бе предаден на българските власти.

В същото време северната ни съседка Румъния също поиска Брендо да й бъде предаден, за да бъде съден за наркотици. Софийският градски съд разреши предаването на Брендо в Румъния, но Апелативният съд отказа категорично и така той не стана подсъдим в Букурещ заради участието си в престъпна групировка. Операция "Кокаинови крале", която бе проведена през 2010 г. се превърна в един от поводите за гордост на тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, пише pik.bg.