Таки се жалва в Страсбург

Таки се жалва в Страсбург
4.5 (90%) 2 votes
Христофорос Аманатидис-Таки съди България за посегателства срещу личността му

Таки е решил да заведе дело срещу България в съда в Страсбург – научаваме от страниците на „Уикенд”. То ще е за уронване на престижа и нанесени морални и финансови щети. Въпреки че официално Аманатидис е легален бизнесмен, който през годините е платил данъци за милиони левове, от МВР и прокуратурата непрекъснато го вкарвали в някакви престъпни схеми – отбелязва изданието.
Така бил създаден имиджа му на страховит престъпен бос, от което пък имал внушителни финансови загуби. Редица големи чуждестранни бизнесмени не искали да работят с Таки заради ореола му на наркомафиот.
Аманатидис е истинският собственик на популярните дискотеки в Слънчев бряг „Какао бийч”, „Бедрум” и софийската „Червило”.

Таки

Таки избяга от България през 2008 г.

Чрез концесии държи и плажовете в Несебър. За летния сезон оборотът на двете морски заведения е към 10 млн. лева, от които половината са чиста печалба.
39-годишният Таки участва в общо 12 търговски дружества, занимаващи се със сделки в целия спектър на бизнеса. Негово е и луксозното кафене „Момо”, което се намира до НДК в центъра на София.
„Писна ми да обяснявам на всеки сериозен човек, с когото искам да правя бизнес, че не съм осъждан. Вече 10 години българските власти ме рекетират, като говорят, че съм бил престъпник, а нищо не е доказано” – беснеел пред аверите си Таки.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар