Цветан Василев е удобен за много хора мъртъв или далеч – твърди Вежди Рашидов

Липсата на Цветан Василев е коментирана от бившия министър Вежди Рашидов пред изданието „България днес”. „Допускам, че сега Цветан Василев може и да се дегизира, какво му пречи? Нищо чудно и пластична операция вече да си е направил. Но това няма да помогне за премахване на олигархията и корупцията” – коментира пред изданието Вежди Рашидов. Той твърди, че банкерът е удобен за много хора мъртъв или далеч. „Трябваше още на първия ден да бъде арестуван и докаран тук, където да бъде защитен свидетел на прокуратурата на кои хора са раздавани пари и какво се случва с банката” – твърди бившият културен министър.

[caption id="attachment_419606" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев вероятно ще посегне първо на прословутия си мустак[/caption]

По думите му на мнозина не им отърва банкерът да е у нас, защото ще ги компрометира с показанията си и за тях ще стане много неприятно. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Цветан Василев е бил привлечен задочно като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери от КТБ. „Дали са му достатъчно време, той се е укрил, а сега изведнъж се размърдаха да го търсят” – казва Рашидов. От своя страна той не вярва, че банкерът е търсен по целия свят, като неговата теза е, че се разиграва умишлен театър пред народа. Припомняме, че бившият министър е сред хората, чиито спестявания са именно в КТБ, банката на Цветан Василев. Прокуратурата твърди, че за него е издадена европейска заповед за арест и е обявен за издирване в шенгенската информационна система.