Нечувани жеги ще морят страната ни и в петък, през уикенда температурите падат

Нечувани жеги ще морят страната ни и утре. Синоптиците от БАН предупреждават, че в петък над България отново ще се настанят горещини, като температурите в по-голямата част на страната ще бъдат между 33 и 38 градуса. За София се очаква те да са малко по-ниски - около 30-32 градуса по Целзий.

Нечувани жегиВремето утре ще бъде слънчево, а следобяд, основно над планинските райони, се очаква да има временни увеличения на облачността, които в нощта на петък срещу събота ще доведат до валежи и гръмотевици. Прогнозата идва от дежурния синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Горещините ще продължат само един ден и за уикенда се очаква леко захлаждане. Температурите ще паднат на места с до десет градуса, което означава, че поне за малко ще се разхладим в жегите.

Дневните обаче пак ще останат високи, въпреки захлаждането. Синоптиците предупреждават хората да бъдат особено внимателни в жегите и да избягват да излизат в часовете между 14 и 16 следобед, когато горещините достигат своя връх, предават от Агенция ПИК.