Ужас: Компютър доведе до парализа 18-годишен българин!

Гласувайте за статията

Тийнейджърът не може да мръдне от компютъра, тялото му отказва!

Невероятна драма на новото съвремие е сполетяла 18-годишно момче. Тинейджърът бил толкова пристрастен към компютъра си, че накрая престанал да се движи. Той бил само и единствено в плен на монитора и отказвал не само да извършва каквито и да са физически движения, но и да се отдели от „голямата си любов” компютъра. Според близки до младежа той стоял залепен за компютъра си повече от десет-дванадесет часа и чувствал невероятна мъка, ако се наложило за малко да се отлепи от него. Това съобщава вестник „24 часа”, като цитира професор Толя Стоицова.

Ученият е специалист по психологичните проблеми на подрастващите. С момчето досега са работили четирима специалисти, но до някакви съществени подобрения не се е стигнало в резултат на сеансите.

компютър

Младежът се парализира след седене пред компютъра

Според експертите функциите на организма са напълно запазени, но се получават нарушения в сигналите, подавани от мозъка към тялото. Опасно е, ако те се превърнат в необратими. Състоянието, което те определят наподобява на зависимостта от упойващи вещества и пристрастяване към силните спиртни напитки.

Явлението е все по-тревожно и обхваща все по-голям процент от младите хора, тръбят специалисти. Според най-новите изследвания продължителното стоене на компютъра води и до ракови заболявания. Увреждат се също и очите, които освен сухота, може да се стигне и до късогледство.

През последните пет-шест години компютрите масово навлязоха и в домакинствата, не само на работните места. Стоенето с часове пред компютъра води и до болки на гърба и врата, от които признаци се оплакват и над половината от децата на възраст между 10 и 18 години. Освен физически стрес, продължителното стоене пред компютъра влияе и на нервната система и може да предизвика траен срив в нея, алармират учените.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар