Георги Близнашки е изпратил специално писмо до бившия червен лидер

Георги Близнашки моли Сергей Станишев за подкрепа! Служебният министър председател на България е написал специално писмо до бившия червен лидер, с което иска съдействието му като лидер на ПЕС. Става въпрос за кандидатурата на Кристалина Георгиева за Върховен представител на Европейския съюз за външните работи и политиката за сигурността, а също и за кандидатурата й за заместник председател на Европейската комисия.

[caption id="attachment_419151" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки моли Станишев за подкрепа Георги Близнашки моли Станишев за подкрепа[/caption]

В текста на писмото Георги Близнашки изтъква, че се надява, че Сергей Станишев разбира острата необходимост на Европейския съюз от силна и ефективна политика по отношение на сигурността и външните работи. За да бъде постигнато това обаче е необходимо начело на външната политика на Съюза да застане личност, която да притежава необходимите качества и компетенции, а също и авторитет.

Според Георги Близнашки Кристалина Георгиева е най-подходящата кандидатура именно защото притежава всички изброени качества. За да има шанс да бъде избрана обаче й е необходима сериозна подкрепа, в това число и тази на Станишев и ПЕС. Както знаете бившият лидер на БСП не беше съгласен с издигането на Георгиева като номинация, а също и с подкрепата на вече бившия премиер Пламен Орешарски за кандидатурата й, припомнят от БЛИЦ.