Робин Уилямс се е мъчел да си среже вените преди да увисне на колана си

Робин Уилямс се е опитал да си пререже вените преди да се обеси. От официалния полицейски доклад за смъртта на актьора става ясно, че той първо е пробвал да се самоубие като си среже вените. По вътрешната страна на лявата китка на звездата е установено наличието на няколко прорезни рани, а до тялото му е открито ножче със засъхнала по него кръв.

[caption id="attachment_419129" align="alignright" width="300"]Робин Уилямс Робин Уилямс[/caption]

Последвалите експертизи са доказали, че тя принадлежи на актьора, чиято първоначална идея явно е била да се самоубие по този начин. В последствие Робин Уилямс е размислил и е прибегнал до колана си, за да се обеси. Така го е открила и асистентката му, която влязла в стаята му около обяд в понеделник, обезпокоена от отсъствието му.

Жената заварила звездата облечен, в седнало положение, а около врата му бил стегнат колана му. Според данните на разследващите, тялото на вече мъртвия актьор е престояло поне 12 часа преди да бъде открито. Според светските хроникьори Робин Уилямс бил изпаднал в сериозна депресия и в последния един месец изобщо не се появявал на публични места.

Това се случило след като актьорът излязъл от рехабилитационната клиника, в която е лекувал проблемите си с алкохола и дрогата, научиха от ПИК.