Волен Сидеров ще трябва да се бръкне сериозно след като лидерът на ГЕРБ го осъди

Волен Сидеров ще трябва да плати 200 хиляди лева на Бойко Борисов. Причината са четири клевети, изречени от лидера на Атака по адрес на колегата му от ГЕРБ в интервю за столичен вестник. От адвокатска кантора "Марковски" потвърдиха, че съдът в София е наложил солидната глоба от 190 хиляди лева + 10 хиляди за разноски по делото, които трябва да бъдат заплатени от осъдения Волен Сидеров.

[caption id="attachment_419114" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров Волен Сидеров[/caption]

Причината за гнева на Борисов пък станаха думи на националиста, в които той в прав текст заявява, че бившият премиер е изнасял чували с парии е покровителствал канали за контрабанда както на проститутки, така и на наркотици. Бойко окачестви твърденията като абсолютна клевета и заведе дело срещу Волен Сидеров през миналата година в Софийски градски съд.

Лидерът на ГЕРБ иска по 50 бона за всяко от четирите неверни твърдения, а парите възнамерява да дари на домове за сираци в страната, научиха от "24 часа". Взетото решение е на първа инстанция и може да бъде обжалвано.

Магистратите са преценили, че поведението на Волен Сидеров е опит да се дискредитира имиджа на човек, лидер на партия, на която се доверяват един милион от българските граждани.