Очевидно Георги Близнашки ще спази традицията да се обгради със свои хора

Служебният министър-председател Георги Близнашки стартира работата на премиерския стол с поголовна чистка.

Днес Георги Близнашки смени петима от областните управители в страната. Нови областни управители вече имат Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана и Плевен. Решението за назначаването на новите областни управители бе обсъдено по време на днешното заседание на кабинета на Георги Близнашки. Имената на новите губернатори бяха съобщени лично от служебния премиер Георги Близнашки.

[caption id="attachment_419104" align="alignright" width="300"]Очевидно Георги Близнашки ще спази традицията да се обгради със свои хора Очевидно Георги Близнашки ще спази традицията да се обгради със свои хора[/caption]

Имената на бъдещите областни управители са Розалин Петков, Бойко Балтаков, Нина Петкова, Димитър Димитров и Симеон Иванов. Георги Близнашки подчерта, че всички те са със сериозен опит в мениджмънта и административното управление, а някои от тях вече са заемали поста зам.-областен управител.

По време на днешното заседание, кабинетът на Георги Близнашки отдели особено внимание на районите, които пострадаха от апокалиптичните наводнения. Именно поради тази причина участие в съвещанието взе и еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Разбира се на служебния премиер Георги Близнашки не бе спестен и въпросът с връщането на Ваньо Танов като шеф на Агенция „Митници”. Георги Близнашки аргументира решението си с мотива, че положението, в което се намират митниците към днешна дата е изключително тревожно и поради тази причина е необходимо да бъдат предприети извънредни мерки. Служебният премиер посочи, че Ваньо Танов се е справил много добре с митниците по времето на предходното управление. Той допълни, че за да се поправят нещата в Агенция „Митници” е нужен човек, който познава материята много добре и в този ред на мисли не намира по-подходяща личност от Ваньо Танов.

Георги Близнашки подчерта, че за работата на Ваньо Танов ще се съди по резултатите. Той обеща, че служебният министър на финансите Румен Порожанов ще обяви колко точно драматично е положението в Агенция „Митници” с конкретни данни. Последните данни сочат, че неизпълнението на приходите в държавния бюджет е около 900 милиона лева, съобщи Нова тв.

Георги Близнашки стартира с поголовна чистка Очевидно Георги Близнашки ще спази традицията да се обгради със свои хора Служебният министър-председател Георги Близнашки стартира работата на премиерския стол с поголовна чистка. Днес Георги Близнашки смени петима от областните управители в страната. Нови областни управители вече имат Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана и Плевен. Решението за назначаването на новите областни управители бе обсъдено по време на днешното заседание на кабинета на Георги Близнашки. Имената на новите губернатори бяха съобщени лично от служебния премиер Георги Близнашки. Имената на бъдещите областни управители са Розалин Петков, Бойко Балтаков, Нина Петкова, Димитър Димитров и Симеон Иванов. Георги Близнашки подчерта, че всички те са със сериозен опит в мениджмънта и административното управление, а някои от тях вече са заемали поста зам.-областен управител. По време на днешното заседание, кабинетът на Георги Близнашки отдели особено внимание на районите, които пострадаха от апокалиптичните наводнения. Именно поради тази причина участие в съвещанието взе и еврокомисарят Кристалина Георгиева. Разбира се на служебния премиер Георги Близнашки не бе спестен и въпросът с връщането на Ваньо Танов като шеф на Агенция „Митници”. Георги Близнашки аргументира решението си с мотива, че положението, в което се намират митниците към днешна дата е изключително тревожно и поради тази причина е необходимо да бъдат предприети извънредни мерки. Служебният премиер посочи, че Ваньо Танов се е справил много добре с митниците по времето на предходното управление. Той допълни, че за да се поправят нещата в Агенция „Митници” е нужен човек, който познава материята много добре и в този ред на мисли не намира по-подходяща личност от Ваньо Танов. Георги Близнашки подчерта, че за работата на Ваньо Танов ще се съди по резултатите. Той обеща, че служебният министър на финансите Румен Порожанов ще обяви колко точно драматично е положението в Агенция „Митници” с конкретни данни. Последните данни сочат, че неизпълнението на приходите в държавния бюджет е около 900 милиона лева, съобщи Нова тв. Припомняме, че преди да встъпи в длъжност служебният премиер обеща да няма чистки и че ще се раздели само с тези, които са замесени в корупционни скандали. Вие сами можете да прецените дали спазва обещанието си.