Робин Уилямс е издъхнал от задушаване

Патоанатоми обявиха окончателно причината, която отне живота на великия комедиен актьор Робин Уилямс.

След извършения оглед в дома на актьора в Калифорния, патоанатомите обявиха окончателно, че смъртта му е причинена от задушаване. Холивудската легенда Робин Уилямс напусна този свят на 63-годишна възраст. Полицейските власти са на мнение, че става дума за самоубийство. Тяхното предположение бе подкрепено и от семейството и близките на актьора. Те съобщиха, че през последните няколко месеца Робин Уилямс се е опитвал да се излекува от тежка депресия. През миналия месец звездата от редица касови филми, сред които „Мисис Даутфайър” и „Добрият Уил Хънтинг", е постъпил за лечение в център за рехабилитация, намиращ се в Минесота.

[caption id="attachment_418979" align="alignright" width="300"]Робин Уилямс е издъхнал от задушаване Робин Уилямс е издъхнал от задушаване[/caption]

Тогава представители на холивудския комик заявиха, че той вече не посяга към чашката или дрогата, а е постъпил в центъра, за да може да се фокусира върху трезвеността си, тъй като дълго време преди това се опитваше да се пребори с различни зависимости. След като откри безжизненото му тяло, третата съпруга на Робин Уилямс – Сюзън Шнайдър заяви, че в негово лице светът е изгубил едно от най-красивите човешки същества и един от най-обичаните артисти. Сюзън изплака, че се чувства тотално съкрушена. През последните три десетилетия Робин Уилямс бе едно от най-ярките лица на Холивуд. Пробива си в света на киното, актьорът направи с участието си в тв поредицата „Морк и Минди“ (Mork and Mindy). През 80-те години Робин Уилямс участва в редица популярни филми.

Незабравимият комик си извоюва 13-о място в листата на „100-те най-големи комици на всички времена”. През 2009 година актьорът бе включен в Дисни залата на славата като легенда на Дисни. Освен с участието си в редица игрални филми, Робин Уилямс ще бъде запомнен и като озвучител на множество анимационни филми. Той е носител на най-престижната филмова награда „Оскар”, както и на три „Златни глобуса” и три награди „Грами”, пише pik.bg.