КТБ ще доведе фирмата на Митов до фалит

Вложител в  изплака в ефира на Нова тв, че ако нещата около КТБ се проточат до септември, фирмата му ще удари фалит.

Бизнесменът Борис Митов, чиито средства са замразени в КТБ изрази надежда, че държавата все пак ще се събуди и ще успее да вземе адекватни мерки. Митов изплака, че се намира в изключително затруднено положение, като множеството вложители в КТБ, тъй като продължава да няма достъп до сметките си. Борис Митов е собственик на сравнително малка фирма, в която работят около 15-тина човека.

[caption id="attachment_418963" align="alignright" width="296"]КТБ ще доведе фирмата на Митов (вляво) до фалит КТБ ще доведе фирмата на Митов (вляво) до фалит[/caption]

В ефира на Нова тв, бизнесменът заяви, че на практика бизнесът му е спрян, тъй като е допуснал грешката да вложи всичките си средства в КТБ. Той се жалва и че продължава да бъде държан в пълна неизвестност, тъй като „лъжите на държавата нямат край”. Първоначално бе съобщено, че КТБ ще отвори врати на 21 юли. След това бе обявено, че КТБ ще отвори врати на по-късна дата и на практика никой от вложителите не знае какво става. Борис Митов залага големи надежди на новия парламент, но до момента никой не казва истината за случващото се в КТБ. Последната информация по случая гласи, че банката отива към фалит.

Всички вложители на КТБ обаче искат тя да бъде оздравена, тъй като това е най-добрият вариант за тях. Бизнесменът подчерта, че към днешна дата всичките му служители страдат, тъй като не може да осигури необходимите средства за работните им заплати. Ако това положение не се промени, Митов ще бъде принуден да освободи служителите си или пък те сами ще напуснат, тъй като без заплата не се живее. Митов подчерта, че ако нещата продължат по този начин най-нормалното нещо, което ще се случи с фирмата му (и не само неговата) е фалит. За момента той все още успява да крета някак си, но заяви, че не е по силите му да издържи така седем месеца, пише Блиц.