Далаверите на Агенция "Митници" излязоха наяве

Лъсна схемата, по която служителите в Агенция "Митници" се облагодетелстват и ощетяват държавата. Шефът на легия "Антимафия" направи нова порция разкрития. Той заяви, че разполага с ценоразпис за "услугите", които предоставят митничарите.

Според Григор Здравков средно 10 милона лева е печалбата за служителите на Агенция "Митници". Сумата се разпределя всеки месец между силни политици и служители на агенцията, благодарение на които схемата носи "приходи".

[caption id="attachment_418954" align="alignright" width="300"] Агенция "Митници" Агенция "Митници" върти далавери за милиони[/caption]

Григор Здравков заяви, че е предоставил данните на ДАНС и ГДБОП, но по този случай не се работи. Той заяви, че вече е запознал и новия финансов министър за случаващото се в Агенция "Митници" и се надява той да предприеме нужните мерки за преустановяването на поричната практика.

Григор Здравков заяви, че схемата действа независимо кой е начело на Агенция "Митници". Той допълни, че по време на управлението на Пламен Орешарски нито един митничар не е бил уволнен заради взимането на подкуп.

Средно между 100 и 200 евро прибират митничари от автомобил, който превозва контрабандни цигари. Около 500 евро на килограм взимат като рушвет служителите на Агенция "Митници" от камионите, превозващи бял прах.

Григор Здравков припомни, че последната  акция на МВР в агенцията беше преди три години и тогава митничарите бяха хванати с хиляди евро във себе си, пише ПИК.

Вероятно до няколко дни Агенция "Митници" ще има нов шеф и това ще бъде Ваньо Танов.