Ако искате да сте слаби: Никога не закусвайте с тези храни!

Тези храни никога не бива да приемаме на закуска, ако искаме да сме с нормално тегло
0
3/5 - (2 votes)

Ако искате да сте здрави и да не пълнеете, никога не закусвайте с тези храни!

Закуската е най-важното ядене през деня. С това се съгласяват и много диетолози и специалисти. Заради забързаното ни и напрегнато ежедневие много хора пропускат това важно ядене за деня. Но този пропуск вършат не само българите, но и над половината от европейците. Но трябва да уточним, че все пак има храни, които наистина не бива да хапваме рано сутрин. Те не само че не са полезни и водят до затлъстяване, но и причиняват различни заболявания.

храни
Тези храни никога не бива да приемаме на закуска, ако искаме да сме с нормално тегло

Изключително вредни за консумация особено сутрин са храни като месни продукти, като бекон, наденички и пр. С богатото съдържанието в тях на нитрати те не само предизвикват рак, най-вече на дебелото черво, но и предизвикват още редица заболявания. Сладките храни, с богато съдържание на захар и въглехидрати увеличават кръвната захар. Завишените й стойности са предпоставка за добиване на наднормено тегло, както и за наличие на захарна болест.

С мед, ленено семе, плод може да доставите на организма нужното количество въглехидрати, вместо да консумирате чиста и бяла рафинирана захар и храни, богати на нея.

За препоръчване е да избягвате и тестените и мазни храни като понички, банички, тутманици. Защото сутринта организма ни все още не е настроен да преработи толкова мазнини накуп и затова е необходимо да го жалим и да го пазим. Излишъкът от мазнини пък затлачва организма и води до затлъстяване, от което се развиват различни болести.

Към вредните храни специалистите причисляват още и млека, с високо съдържание на подсладители и химикали. Затова те съветват да се купуват само такива с ниско съдържание на мазнини, а най-добре е да киселото мляко да си го приготвяте в къщи сами.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.