Отстранените шефове от КТБ проговориха

Шефовете на КТБ, които бяха отстранени от ръководните си постове, след избухването на скандала в банката, проговориха. Те подадоха сигнал до шефа на комисията за защита на конкуренцията. Бившите директори на КТБ сигнализират, че служители на ОББ са злоупотребили с достъпа си до информацията в кредитните досиета на банката, която засега остава под специален финансов надзор.

Служителите на ОББ, които са замесени в скандала, работят в сектор "Проблемни кредити". Бившите директори на КТБ са подали сигнал не само до комисията и квесторите на КТБ, но и до управителния съвет на БНБ.

[caption id="attachment_418892" align="alignright" width="300"]КТБ Служители  на ОББ се ровили в кредитните досиета на КТБ[/caption]

Те са категорични, че действията на тези служители на ОББ нарушават закона. Банкерите са се ровили не само в кредитните досиета на кредитополучатели на банката, но и са си създали собствен имейл адрес за достъп до системата на КТБ, които имат само служители на банката.

Напомняме ви, че в медийното пространство постоянно се появява информация, нарушаваща банковата тайна на КТБ, до която имат достъп само служители на финансовата институция. В медиите се появиха данни за отпуснати кредити и постъпленията по тях. Течът на информация засяга интересите и правата на клиенти на КТБ.

От пиарския отдел на КТБ съобщават, че нито една институция не се е заела сериозно с проблема за теч на информация от банката, пише БЛИЦ.