Кристиан Вигенин изненадващо атакува Сергей Станишев

Именно Сергей Станишев беше човекът, който вкара Кристиан Вигенин във властта. Изненадващо за всички отношенията между тях се пропукаха и Кристиан Вигенин отвърна на бившия червен лидер вместо с благодарност с удар под кръста.

Поведението на Кристиан Вигенин е повече от изненадващо. Неочаквано той захапа Сегей Станишев по време на конференцията на социалистите в столицата. Той заяви, че предното правителство е платило за всички грешки на коалицията между червените и ДПС. Кристиан Вигенин посочи, че двете партии никога не са влизали в коалиция официално, но въпреки това Сергей Станишев и Лютви Местан са политичеките лидери, които са дърпали конците на това управление от началото до края му.

[caption id="attachment_418871" align="alignright" width="300"]Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин атакува Сергей Станишев[/caption]

Пред слисаните си съпартийци Кристиан Вигенин заяви, че досега премиерът е управлявал, но в последния кабинет не му е била дадена тази възможност. Той допълни, че новото правителство е изцяло по вкуса на президента и работи за него. Той определи служебното правителство като правителството на реваншизма.

Кристиан Вигенен е категоричен, че кабинетът на Близнашки е бил избран от държавния глава и по-специално от ГЕРБ. Той е убеден, че това правителство е дошло на власт с определена цел.

Кристиан Вигенин заяви, че кабинетът "Близнашки" ще подготви почвата за управлението на ГЕРБ, пише ПИК.