Истината за Цветан Василев и ТВ7 излезе наяве

Въпреки, че Цветан Василев продължава да отрича, че е собственик на ТВ7 , истината за нефо и частната медия излезе наяве. Скандалният банкер твърди, че той е само външен консултант в ТВ7. Оказва се, че той е наливал средства в медията по добре познатия метод, използвайки своите фирми.

Основното холдингово дружество, собственост на Цветан Василев "ТЦ ИМЕ", е наляло средства в ТВ7. Паричните потоци са били под формата на кредити, отпуснати от КТБ. До средата на тази година сумата, постъпила от това дружество и КТБ в ТВ7, възлиза на почти 300 милиона лева.

[caption id="attachment_418864" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев налял 300 милиона в ТВ7[/caption]

Парите, които Цветан Василев отпуска на частната телевизия за сметка на вложителите на банката, са получени от собственика на ТВ7 - "Краун медиа".

Банката на Цветан Василев е отпуснали и други бързи и необезпечени кредити, използвайки основното си холдингово дружество. По този начин скандалният банкер е заобиколил закона и дружеството му не е надвишило максималния праг за получените търговски кредити от финансовата институция, чийто мажоритарен собственик е Цветан Василев.

Предоставяйки кредити на "Краун медиа" чрез "ТЦ ИМЕ", Цветан Василев е успял да замаскира добре следите, доказващи връзката му с ТВ7. Холдинговото дружество, зад което стои Цветан Василев всъщност е собственост на две офшорни компании, намиращи се съответно в Кипър и на Британските острови, пише ПИК.