Никола Филчев разкри кой съсипа КТБ

Никола Филчев твърди, че Иван Костов е допринесъл за разрушаването на КТБ
0

Никола Филчев определи като цинично поведението на Костов, който е допринесъл за разрушаването на КТБ

Бившият главен прокурор Никола Филчев разкри кой съсипа КТБ.

Никола Филчев посочва в интервю за Информационна агенция „ПИК”, че Иван Костов крие упорито авоарите си в КТБ, тъй като банковата тайна е част от правото на личен живот на всеки гражданин, който съгласно Конституцията на Република България е неприкосновен.
В този ред на мисли колко пари има Иван Костов в КТБ е част от неговия личен живот. Може да става въпрос за образование за наследниците му или пък пари за болести (както се казва бели пари за черни дни).

Никола Филчев твърди, че Иван Костов е допринесъл за разрушаването на КТБ
Никола Филчев твърди, че Иван Костов е допринесъл за разрушаването на КТБ

Според Никола Филчев най-скандалното от това, че Командира се превръща в обществен защитник на банкера Цветан Василев е, че е повече от очевидно, че той е свързан с КТБ и поради тази причина иска да я оздрави.
Факт е, че КТБ е финансирала Мина Костова (една от дъщерите на Иван Костов), която е получавала по 30 хиляди лева всеки месец за консултации.
Това показва, че Иван Костов е бил в специални отношения с КТБ, а сега се напъва да я оздравява, понеже е „голям финансист”, посочва Никола Филчев.
Бившият главен прокурор посочва, че това е все едно да оставиш на вълка да ти пази стадото с овцете.

Той не може да си обясни и как „невръстно дете” като дъщерята на Командира може да получава по 15-20 професорски заплати месечно. Никола Филчев недоумява с каква компетентност, с каква квалификация и с каква експертиза е тя, както неправилно се изразява Иван Костов.
Никола Филчев определи като невиждана наглост думите на Елена Костова, която преди време изплака, че тъй като пенсията й е запорирана в КТБ не може да си купи хляб и мляко.
Той е категоричен, че подобна наглост и простотия може да бъде сътворена само от Иван Костов и фамилията му.
Бившият главен прокурор посъветва Елена Костова, ако е изпаднала в толкова тежко финансово състояние да вземе пари от Фондация „Бъдеще за България” или пък да поиска заем от дъщеря си и тогава ще има достатъчно пари за хляб и мляко.
Нещо повече, Филчев посочва, че един месечен хонорар на Мина Костова ще й стигне за 2-3 години напред за хляб и мляко.

В заключение Никола Филчев посочи, че е крайно неморално Иван Костов да говори за оздравяване на КТБ, след като самият той е допринесъл за разрушаването й, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.