КТБ бавно убива тежко болните хора, не им позволява да плащат за лечението си

КТБ обрече хиляди онкоболни на бавна смърт. Както знаете, от банката са запорирали депозитите на всичките си клиенти и не им дават никакъв достъп до тях. Сред хората, които не могат да стигнат до парите си обаче има и хиляди тежко болни от онкологични заболявания. За които единственият шанс да живеят, е да плащат всеки месец за скъпо струващо лечение.

[caption id="attachment_418825" align="alignright" width="300"]КТБ не допуска болните до парите им КТБ не допуска болните до парите им[/caption]

Без парите си обаче това няма как да се случи. Но от КТБ не се трогват ни най-малко. Васил Василев, един от обречените от банката, разказва, че ако иска да живее, трябва да си купи лекарство, струващо 3 хиляди лева. Мъжът не моли нито за пари, нито за милостиня. Единственото, което иска е, да получи достъп до парите, които е спестявал цял живот.

И които, за негов лош късмет, се намират в КТБ. Болният обаче се намира в капан, тъй като от институцията въобще не се трогват от въпроса, който буквално е на живот и смърт. Подобна е участта и на други със заболяването на господин Василев, чиито сметки са в КТБ, научиха от ПИК.