Хората от Мизия започнаха да отводняват къщите си и да изхвърлят вещите си

Произвол в Мизия само няколко дена след потопа, който потопи къщите на хората под вода и взе две жертви. Оказа се, че разни тарикати са решили да изкарват пари за сметка на нещастието на хората. В пострадалия район се продават вещи от първа необходимост, а също и храна на многократно завишени цени. Така например гумени галоши, струващи по принцип 5 лева, в Мизия се харчат за 20. Кебапчетата пък са по 4,50 лева за бройка.

[caption id="attachment_418719" align="alignright" width="300"]Произвол в Мизия след наводнението Произвол в Мизия след наводнението[/caption]

Заради грозният произвол полицаите спират абсолютно всяка кола, която влиза в града, за да я проверяват. Това далеч не е цялото нещастие, сполетяло Мизия. Водата в града вече е пусната, но не става за пиене или къпане. Местните вече започнаха да отводняват домовете си и да изхвърлят поразените си вещи. Все още обаче има нужда от доброволци, които да помагат с разчистването.

Нужни са още бройки гумени ръкавици, лопати, ботуши, колички и дебели чували. Лекарствата също не са достатъчно, предават от "24 часа". Заради много трупове на животни и застояла вода има сериозна опасност от разпалването на епидемия.