Цветан Василев финансирал с пари от КТБ дадени медии, сред които акционери в "Труд" и "24 часа"

Цветан Василев е раздал близо 30 милиона от КТБ на определени медии! Фирми, които са близки до него, са финансирали неправомерно някои от ключовите български медии през периода 2011 и 2012 година. Това поне показват данните от проведено разследване на "Протестна мрежа". Според тях заемодателите тепърва ще си търсят парите по съдебен ред, научиха от Агенция ПИК.

[caption id="attachment_418689" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев[/caption]

Сред неизрядните получатели на огромните средства са фирми, които издават или са сред акционерите на водещи медии като "Преса", "24 часа", "Труд", "Стандарт", "Тема", "Шоу", "БЛИЦ" и други. Според разследването срещу всички тях вече са заведени дела за несъстоятелност, се казва в изявление на Протестна мрежа. От там твърдят, че разполагат с документи, които ясно показват, че още преди КТБ да хлопне кепенците, е започнала процедура по събирането на дълговете посредством нотариални покани.

В началото на август пък са заведени три иска за несъстоятелност. В документа се казва, че издателят на вестниците "24 часа" и 'Труд" - Про нюз, има необслужен кредит в банката на Цветан Василев в размер на шест и половина милиона евро плюс начислени лихви от 378 хиляди евро. Кредитите са отпуснати през 2011 и 2012 година.