Взривът в Костенец прати в болница четирима души, състоянието на единия е критично

Взривът в Костенец рани тежко един човек. Въпреки първоначалната информация, че няма сериозно пострадали след взрива във военния завод "Терем", в последствие се оказа, че състоянието на един от ранените е доста тежко. Това разкри медицинският директор на УМБАЛ "Света Анна" в София доктор Николай Добрев, където раненият мъж е бил докаран веднага след инцидента.

[caption id="attachment_418681" align="alignright" width="300"]Взривът в Костенец рани десет души, един от тях критично Взривът в Костенец рани десет души, един от тях критично[/caption]

Освен него още девет души са с наранявани са с наранявания, но по-леки. Трима от тях се намират в болницата. Медицинските лица все още не смеят да дадат категорична прогноза за състоянието на тежко пострадалия, тъй като предстоят да му бъдат направени по-задълбочени изследвания. Едва след тях лекарите ще могат да се произнесат с конкретна диагноза.

В момента ситуацията в Костенец е сравнително спокойна, а мястото на инцидента е изолирано и до него не се допускат външни лица. В града са пристигнали психолози, които да разговарят с местните, тъй като много хора са в силен стрес от случилото се, разкри Велизар Шаламанов, служебен министър на отбраната. В кметството е свикан кризисен щаб, научиха от ПИК.