Взривовете в Костенец раниха осем души, всички са с прорезни рани

Взривовете в Костенец, които избухнаха малко преди 9 часа тази сутрин, са станали заради утилизацията на боеприпаси. Мястото от години се използва за унищожаване на стари гранати и артилерийски изстрели, без значение от калибъра. По време на унищожаването на боепирпасите тази сутрин обаче част от тях са избухнали, а взривовете са били чути и извън територията на военния завод "Терем".

[caption id="attachment_418671" align="alignright" width="300"]Взривовете в Костенец - заради боеприпаси Взривовете в Костенец - заради боеприпаси[/caption]

От Областната дирекция на МВР София съобщиха, че осем души са ранени вследствие на взривовете, а не както беше предварително обявено четирима. Всички те са със прорезни рани заради счупените стъкла и са откарани в болницата. За щастие няма опасност за живота им, състоянието им е стабилно.

Комисар Николай Николов от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" успокои хората, че няма опасност от втори взрив и местното население е в безопасност. Работниците от завода са евакуирани на безопасно място, предават от Агенция ПИК. Вземат се всички необходими мерки за осигуряване пълната безопасност на местните.