Ебола нахлу в Европа, първи случай в Испания

Ебола нахлу в Европа, първи случай в Испания
3.33 (66.67%) 3 votes

Ебола нахлу в Европа, първи случай в Испания

Смъртоносната ебола удари и Европа. Въпреки уверенията на властите, че държавните граници се охраняват строго и няма да се допусне влизане на болни с коварния вирус на стария континент, първия случай вече е факт. В Испания!

Свещеникът Мигел Пахарес (75) от Испания е първият човек страдащ от ебола, която пламна в Либерия. Той е докаран с военен самолет обратно в Европа за лечение.

Свещеникът е бил преведен изключително бързо през летището в Мадрид и се намира под карантина в мадридската болница, след като лабораторните находки показаха, че е заразен от смъртоносния вирус.

Свещеникът Парахес, който лекувал заразени пациенти в болница в Либерия, в Испания е прехвърлен заедно със сестра Хулиана Бохи. Тя също така е я поставена в карантина на изолирания отдел на болницата „Карлос Трети“, въпреки че не е заразен.

В частта от сградата, в която няма други пациенти се намират и 12 членове на медицинския персонал, които работят на три смени.

Първи случай на ебола в Европа

Първи случай на ебола в Европа

Мигел Пахарес е мисионер, който е работил в Либерия за една неправителствена организация. След като се разболя, той бе върнат в Испания заедно със сестра Хулиана Бохи, чиито лабораторни изследвания за ебола са отрицателни.

Специално за двамата в Либерия е изпратен испански медицински самолет. В четвъртък сутринта те бяха прехвърлени до мадридската военна въздушна база, от, където с голяма полицейски ескорт бяха прехвърлени в болницата „Карлос Трети“.

Свещеник настанен в болница в Испания

Свещеник настанен в болница в Испания

„Пациентите са пристигнали, добре са, въпреки че са малко дезориентиран. Двамата са поставени под карантина“, съобщи мадридската болница, която се изпразни целия шести етаж, който е освободен само за тях двамата. Обществото обаче реагира изключително остро на факта, че в страната са вкарани заразени от ебола, макар да става въпрос за свещеник и монахиня.

Досега в няколко страни от западна Африка е признато, че има епидемията от ебола. В Либерия, Гвинея, Сиера Леоне и Нигерия, от избухването на епидемията през февруари са починали 932 души. В Либерия, премиерът на страната Илейн Джонсън-Сирлаф обяви извънредно положение за борбата с епидемията от ебола, твърдейки, че нейните мащаби представляват заплаха за националната сигурност, пише makfax.com.mk.

Междувременно новините от Африка стават все по-зловещи. Тежко болни биват зарязвани на улицата, а семействата им се опитват да избягат от тях, въпреки препоръката на властите, покойниците да бъдат кремирани, за да се спре разпространението на заразата.

Въпреки че българското правителство все още не е направило официално съобщение към българските граждани да избягват пътуванията до страните от западна Африка, препоръчително е тези от тях, които планират подобни екзотични пътешествия да се насочат към по-безопасни дестинации, извън границите на черния континент!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар