Яне Янев захапа социолозите в защита на Бойко Борисов

Яне Янев изригна. Повод за гнева му стана поведението на социолога Николай Колев, на който той сложи прякор Кольо Червения. Яне Янев го определи като червено петно, което вкара покойници от комунизма в парламента с надеждата да прибере някоя стотинка.

Яне Янев призова българските социолози да предприемат действия за отстраняването на такива петна и да изчистят името на науката социология, което в последните години беше омърсено от персони като Червения Кольо.

[caption id="attachment_418571" align="alignright" width="300"]Яне Янев Яне Янев изригна[/caption]

Яне Янев се пита какви ли още лъжливи прогнози трябва да направи червения социолог, за да излезе завинаги от българската социология. Той припомни разминаването в прогнозите на Николай Колев за евровота, което автоматично го  направи носител на Златен скункс.

Лидерът на РЗС определи червения социолог като посмешище. Той го сравни с врачка, която умира от глад и е принудена да прави предсказания, макар и неверни, за да оцелее.

За пореден път Яне Янев се обяви в защита на Бойко Борисов и заяви, че целта на червената "врачка" е да отнеме част от гласовете за ГЕРБ и по този начин партията да няма мнозинство в предстоящия парламент. Яне Янев призова всички десни партии да се обединят и да намерят вариант за осигуряването на 120 депутата на ГЕРБ в следващия парламент, пише ПИК.