Мъжът се опита да продаде картона на Михаел Шумахер в нета

Мъжът, свил медицинския картон на Михаел Шумахер, се обеси. Крадецът изглежда не е успял да издържи на напрежението след грозната си постъпка и е избрал сам да сложи край на живота си. Случката се е разиграла в ареста в швейцарския град Цюрих, където крадецът, познат с онлайн псевдонима Кагемус, се е обесил в килията си.

[caption id="attachment_418547" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер Михаел Шумахер[/caption]

Разследващите отказаха да разкрият публично самоличността му, за да не навредят на близките му. За него се знае, че е работел за хеликоптерната компания, която транспортира Михаел Шумахер от болницата в Гренобъл до клиниката в Лозана през юни тази година. Най-вероятно именно тогава Кагемус е успял да открадне медицинските документи на звездата.

В края на юни картонът на Михаел Шумахер беше обявен за продажба в онлайн пространството срещу сумата от 50 хиляди евро. Тогава Кагемус се свързал с представители на английски, френски и немски медии, опитвайки се да ги убедят да купят документите му. Опитите му обаче ударили на камък, научиха от "24 часа".

Припомняме ви, че Михаел Шумахер пострада тежко при ски инцидент във френските Алпи през декември миналата година и изпадна в будна кома. От която се събуди на 16 юни и беше транспортиран в клиниката в Лозана.