Бедствието в Мизия роди нов вид телефонна измама

Бедствието в Мизия активизира нагли телефонни мошеници, които ловят в мрежите си наивници, желаещи да помогнат на пострадалите хора. Измамниците звънят на случайни номера по телефона и се представят за служители на Агенция "Социално подпомагане". Те обясняват на човека отсреща, че събират пари за бедстващите след пороя в Мизия семейства. Които пари трябва да се дадат на ръка.

[caption id="attachment_418543" align="alignright" width="300"]Бедствието в Мизия роди нова измама Бедствието в Мизия роди нова измама[/caption]

От Агенцията обаче категорично заявиха, че нито са упълномощавали лица да правят подобни телефонни обаждания, нито пък някога са имали практика да вземат пари на ръка. Изпълнителният директор на ведомството обясни, че са открити две приемни, в които да се подават молби за изплащане на помощи на хората, пострадали от бедствието в Мизия.

"Нашите служители не звънят по телефоните на хората и не искат пари на ръка", категоричен е директорът. Мошениците са опитали да преметнат и бившия депутат Венцислав Лаков. Именно той разказа, че неизвестен мъж звъннал на мобилния му и го попитал дали може да заплати пътуването на пострадало семейство от Мизия до София. При молбата на Лаков да получи повече информация обаче неизвестният затворил, научиха от "24 часа".