Синоптици: Пазете се, идва циклонът „Бранко“ !

Синоптици: Пазете се, идва циклонът „Бранко“ !
3 (60%) 1 vote

Синоптици предупредиха, че нов циклон се задава, може да удари до часове

Синоптици направиха официални предупреждения за нов циклон, който може да ни удари до часове. Последното бедствие, което се кани да удави Балканите е циклонът „Бранко“.

Стихията вече помете Сърбия, а Македония се подготвя от силните наводнения, които предстоят. Синоптици отправиха апел за особено внимание по западната граница на България и района.

Проливните дъждове, придружени със силни ветрове и бури парализираха трафика, оставиха без ток няколко градове в централна и южна Сърбия, а в няколко части се наблюдават и свлачища. Най-засегната е Лозница, където е обявено извънредно положение.

Циклонът "Бранко" вече се развихри

Циклонът „Бранко“ вече се развихри

Заради разлив на река Штира, евакуирани са болни и служители от здравния дом, където водата е достигнала над един метър. И днес е включен червен код за дъждове и наводнения в района.

Циклонът „Бранко“ удари и кантон Тузла в Босна и Херцеговина. Критична е ситуацията в източните и северните части на страната, където е обявена оранжева фаза на опасност. Мостар остава без ток час и половина, а заради свлачища по пътищата е прекъснато и движението на няколко пътни артерии.

Синоптици съветват за особено внимание с него

Синоптици съветват за особено внимание с него

Дъждовете и силните бури ще останат активни и днес, а синоптици предупреждават, че е възможна още по-голяма катастрофа от тази през последните седмици.

Македония също се оказа засегната от циклона. Цялата страна вече е обхваната от дъжд, а през следващите няколко дни се очаква дъждовете и бурите да се засилят и да се появят по-обилни валежи, гръмотевици, силен вятър и да се стигне до затруднено движение по пътищата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар