Илиана Беновска прекъсна предаването на властта

Илиана Беновска прекъсна предаването на властта
5 (100%) 1 vote

Острите въпроси на Илиана Беновска отново останаха без отговор

Журналистката от Радио К2 Илиана Беновска прекъсна днешната церемония по предаването на властта между кабинета на Пламен Орешарски и този на Георги Близнашки.

Церемонията се проведе в Гранитната зала на Министерски съвет пред погледа на представителите на редица медии.
Илиана Беновска едва изчака края на речта на досегашния министър-председател Пламен Орешарски и преди служебният премиер Георги Близнашки да вземе думата, тя зададе остър въпрос.
Илиана Беновска попита Пламен Орешарски защо е премълчал и как смята да се извини на българското общество за своето управление в продължение на година и два месеца по времето, на което се задълбочиха далаверите в енергетиката и не бе извършена никаква реформа в правосъдната система по повод осемгодишния мониторинг.

Острите въпроси на Илиана Беновска отново останаха без отговор

Острите въпроси на Илиана Беновска отново останаха без отговор

Журналистката подчерта, че Министерството на вътрешните работи и службите му, са се превърнали в репресивни органи, а средствата по четири от европрограмите са били спрени.
Илиана Беновска помоли Пламен Орешарски да отговори на тези питания, подчертавайки, че ги задава с цялото си уважение към него.
Бившият министър-председател обаче се опита да се измъкне ловко от неудобната ситуация, обещавайки, че ще отговори на тези питания на отделна пресконференция, допълвайки, че не смята, че мястото им е тук.
Острата журналистка обаче не остана длъжна и на свой ред попита защо отказва да отговори, подчертавайки, че мястото е тук, тъй като отиващото си правителство е изпълнявало политическите поръчки като кукли на конци. В този ред на мисли Илиана Беновска попита и от кого са били давани тези поръчки.

Тя бе категорична, че отиващият си премиер дължи отговорите на тези въпроси на българското общество и подчерта, че според нея служебният премиер Георги Близнашки няма да има нищо против това.
Разбира се, верен на себе си докрай, Пламен Орешарски отказа категорично да се впуска в подробности по темата, изнизвайки се с аргумента, че многократно е отговарял на въпросите на Илиана Беновска. Той отново напомни на Беновска, че мястото на тези въпроси не е тук, подчертавайки, че ако всеки журналист реши да задава въпроси, церемонията ще се опорочи съвсем, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Илиана Беновска прекъсна предаването на властта”

  1. амет

    авг. 06. 2014

    не е необходим коментар на една добре режисирана и изпълнена с патос сценка от самонадъхващатата се тролка на герб.С нейния апап -кумир са си лика прилика-нахални,прости и тъпи.

Добавете коментар