Бързите кредити отново започнаха да ловят наивници, въпреки промяната в закона

Бързите кредити отново започнаха да ловят на примката си наивници. Въпреки промяната в закона, която наложи таван на оскъпяването на кредита, а именно не повече от 50% годишно, компаниите намериха начин да заобиколят новото изискване. Което определено не им хареса, тъй като масово фирмите, предлагащи бързи заеми бяха свикнали на годишна печалба от поне 300% на отпусната сума.

[caption id="attachment_418447" align="alignright" width="300"]Бързите кредити пак излизат солено Бързите кредити пак излизат солено[/caption]

За да компенсират закона, компаниите въведоха редица такси, които дефакто не са пряко свързани със самия кредит. И благодарение на които заемът отново излиза повече от солено на жертвата, алармират от ТВ7. Въпросните такси буквално са измислени за какво ли не - такса за посещение до адрес на кредитоискателя, такса за кредит без поръчител, такса за експресно одобряване и т.н.

Така, като се тегли чертата таксите плюс оскъпяването на кредита, пак излиза, че жертвата ще трябва да плаща с 300-350% горница на година, разкри Тихомир Тошев, кредитен консултант. За да се предпазите от капаните на бързите кредити, задължително изисквайте цялата информация за условията и таксите предварително.

Поинтересувайте се както става, ако закъснеете с вноската, каква е общата сума, която ще върнете и до кога. И в никакъв случай не подписвайте празни договори с уговорката, че ще ги получите по-късно по пощата, предупреждават от БЛИЦ.