Кабинетът Орешарски орязал жестоко парите за най-належащите неща, само и само да не актуализира бюджета

Кабинетът Орешарски е орязал жестоко парите за лекарства и ин витро процедури в последните дни от управлението си. Финансови анализатори разкриха, че бюджетът на Здравното министерство е бил орязан с цели 37 милиона лева, които директно отрязват субсидиите за важни медикаменти и програми като лекарства за СПИН, метадонови програми, ин витро процедури, та дори и задължителните профилактични програми.

[caption id="attachment_418435" align="alignright" width="300"]Кабинетът Орешарски орязал парите за лекарства Кабинетът Орешарски орязал парите за лекарства[/caption]

По този начин се поставя на сериозен риск не само здравето на социално уязвимите групи, но и оказването на Спешна помощ на всички българи. Кабинетът Орешарски е орязал субсидиите единствено с цел да не бъде актуализиран бюджета, категорични са експерти, научиха от Агенция ПИК. И това далеч не е всичко. Вече бившите управляващи са спрели парите и за ремонта на магистралите Хемус и Тракия, където редовно се образуват гигантски задръствания заради пътуващите към морето.

Заплатите на работниците по започнатите виедукти също няма да бъдат изплатени заради липсата на пари, което ще доведе до продължаване на протестите на пътния възел Белокопитово. Заплатите на хората се бавят вече три месеца.