Развалено пилешко месо в магазинната мрежа у нас

Клиенти алармират за предлагането на развалено пилешко месо в хипермаркетите у нас. Възмутена потребителка изпрати сигнал до "Телеграф", че преди няколко дни си купила пилешки бутчета от голям хипермаркет в столица.

Въпреки, че съхранявала бутчетата в хладилник при указаната на опаковката им температура за съхранение, на следващия ден домакинята установила, че месото е негодно за консумацията. Бутчетата миришели странно.

[caption id="attachment_418414" align="alignright" width="300"] пилешко месо Развалено пилешко месо заля магазинната мрежа у нас[/caption]

Отваряйки тарелката с пилешко месо, столичанката забелязала черно петно на едно от бутчетата. Тъй като все още пазела касовата бележка, тя решила да върне развалената стока в магазина, от който я закупила. Въпреки, че пилешкото меси все още било в срок според маркировката на опаковката му, то било негодно за консумация.

Касиерката приела без възражения негодната за консумация стока и дори споделила с домакинята, че  постоянно получават оплаквания от клиенти за развалено пилешко месо.

Това не е единственият случай. В редакцията на "Телеграф" са постъпили десетки сигнали от клиенти, които алармират, че закупеното от тях пилешко месо е негодно за консумация.

Според председателя на асоциацията на българските птицевъди причината за това е неправилно съхранение от търговците на постъпилото в магазинната мрежа пилешко месо. Той съветва потребителите, които има съмнения за годността на закупеното от тях пилешко месо, да го сварят, защото само по този начин се гарантира унищожаването на бактериите, пише БЛИЦ.