Скандалната истина за Георги Близнашки лъсна в пълния си блясък

От днес новият служебен премиер Георги Близнашки встъпи в длъжност. Изборът му за служебен премиер в правителството, което ще управлява страната ни през следващите два месеца, разбуни духовете.

Политологът Антон Тодоров коментира избора на Георги Близшки за министър председател. Той заяви, че настоящият премиер е бил личен съветник на Тодор Живков. Самият Георги Близнашки не отрече този факт.

[caption id="attachment_418405" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки Георги Близнашки е бил съветник на Тодор Живков[/caption]

Той заяви в ефира на "България он еър", че е бил съветник на Тодор Живков, но не в този смисъл. Георги Близнашки каза, че няколко пъти Тато се е допитвал до него по важни въпроси в кризисни ситуации.

Георги Близнашки разкри, че Тодор Живков го е търсил за консултации, тъй като е искал да чуе мнението му на юрист по важни въпроси. Според Антон Тодоров участието на Георги Близнашки преди няколко месеца в протестите, организирани от протестна мрежа, не "измива" автобиографията му. Той е категоричен, че Георги Близнашки не е най-добрият избор за премиер точно в този момент, тъй като едва ли българските граждани биха се доверили на бившия съветник на Тодор Живков. Антон Тодоров разкри, че Георги Близнашки е заемал поста на партиен секретар на Юридическия факултет към СУ. Той призова президентът Росен Плевнелиев да поеме отговорност за назначаването на Георги Близнашки и да подаде оставка, пише ПИК. Днес Бойко Борисов заяви в интервю, че подкрепя напълно Георги Близнашки, тъй като го познава отдавна.