Николай Бареков обвини Бойко Борисов в множество убийства

Председателят на ББЦ и евродепутат Николай Бареков се обясни за отношенията си с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Бареков за пореден път подчерта категорично, че Бойко Борисов е замесен лично в убийствата на десетки личности от ъндърграунда. Евродепутатът заяви в ефира на Нова тв, че Бойко Борисов е не само подбудител, а и извършител на голяма част от тях. Сред дългия списък с имена на убити личности от ъндърграунда, за които Николай Бареков твърди, че лично отговорен е Бойко Борисов, са и тези на Илия Павлов и банкера Емил Кюлев. Лидерът на ББЦ е категоричен, че поръчковите убийства трябва да бъдат разследвани много внимателно, без да конкретизира кои точно убийства визира.

[caption id="attachment_418406" align="alignright" width="300"]Николай Бареков обвини Бойко Борисов в множество убийства Николай Бареков обвини Бойко Борисов в множество убийства[/caption]

Бареков заяви категорично, че Бойко Борисов е интригантствал между отделните групировки. В този ред на мисли той попита в ефир как така след Борисов, убийствата спират изведнъж. На евродепутата му се наложи да обясни в ефир и как се е стигнало до разлъката между него и Бойко Борисов. Всички помним, че преди години двамата бяха в много близки отношения. Борисов дори венча Николай Бареков, докато беше кмет на София. Водещият на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев напомни на Бареков за близостта му с Борисов чрез снимков материал.

На свой ред Николай Бареков заяви, че на въпросната снимка зрителите на Нова тв виждат „един гигант и един по-нисък човек” и веднага след тези думи „захапа” водещия Виктор Николаев, заявявайки, че предаването им е „комиксово”. Очевидно като представител на политическата класа в България, Николай Бареков се е научил много бързо да измества фокуса от важните въпроси. Николай Бареков бе категоричен, че във времето, в което се е снимал с Бойко Борисов не е бил наясно и дори не е предполагал за връзките на тогавашния главен секретар на МВР с организираната престъпност. Той научил много неща от задкулисния живот на Бойко Борисов на по-късен етап, пише Блиц.