Мая Манолова изригна срещу президента Росен Плевнелиев

Мая Манолова коментира вчерашната реч на президента Росен Плевнелиев при представянето на министрите от новото правителство. Тя определи поведението и думите на държавния глава като агресивни. Мая Манолова заяви категорично, че той е направил опит за реваншизъм. Тя допълни още, че съчувства съвсем искрено на новия премиер Георги Близнашки, който е бил принуден да изтърпи подобно отношение.

Социалистката заяви, че президентът няма право да налага политически поръчки на което и да е правителство. Тя каза, че това не влиза в правомощията му. Мая Манолова изтълкува поведението на Росен Плевнелиев като опит да се наложи като политически значима фигура. Според нея зад поведението му се крие и желанието за реваншизъм, пише БЛИЦ.

[caption id="attachment_418402" align="alignright" width="300"]Мая Манолова Мая Манолова скочи срещу Росен Плевнелиев[/caption]

Тя заяви, че познава много добре повечето от министрите в кабинета и те са с личности с изградена репутация в политиката и едва ли биха рискували да опетнят името си, изпълнявайки политически поръчки. Тя допълни, че авторитетът на тези лица е единственото, което я успокоява, че те няма да станат жертва на желанието на Росен Плевнелиев за реваншизъм.

Както вече стана ясно, Мая Манолова загуби битката за лидерското място в БСП и постът й в Кюстендил също се разклати. Причината за това са не особено добрите й отношения с настоящия лидер на партията.