Отец Иван помага след наводнението в Мизия (фотоси)

Отец Иван помага след наводнението в Мизия (фотоси)
5 (100%) 2 votes
Отец Иван смята, че потопът е божие наказание

Отец Иван от Нови хан, както го знаят повечето хора, е в наводнената Мизия. На кадрите се вижда как свещеникът е запретнал расото си и е нагазил във водата. Като всички доблестни българи и той иска да помогне на бедстващите.
Отец Иван предполага, че е възможно причината за наводнението в Мизия да е скъсана язовирна стена.

„От дъжда толкова много вода не може да дойде, това е много вода” – усъмни се свещеникът. Според него потопът в този район и в други части на страната ни по различно време тази година е божие наказание.

Отец Иван

Отец Иван се втурна да помага

На въпрос защо ни наказва Бог, отецът отвръща: „Защото нещо куца във вярата ни. Нещо става с нас, не се понасяме един с друг. Със съседите си не можем да си говорим, а си съскаме. Много злоба е натрупана у българина. Хората отвикнаха да ходят на църква, да се молят…“, счита отец Иван, който е дал подслон и хляб на над 270 души в църковния имот в Нови хан. Свещеникът обяви, че има готовност да приеме в подслона си 40 души от бедстващите в Мизия.
Във Фейсбук беше създадена група „Да подкрепим отец Иван от Нови хан в благородната му мизия”, която набира всеки час десетки почитатели.

Отец Иван
Otec_Ivan_3

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар