Отец Иван смята, че потопът е божие наказание

Отец Иван от Нови хан, както го знаят повечето хора, е в наводнената Мизия. На кадрите се вижда как свещеникът е запретнал расото си и е нагазил във водата. Като всички доблестни българи и той иска да помогне на бедстващите. Отец Иван предполага, че е възможно причината за наводнението в Мизия да е скъсана язовирна стена.

„От дъжда толкова много вода не може да дойде, това е много вода” – усъмни се свещеникът. Според него потопът в този район и в други части на страната ни по различно време тази година е божие наказание.

[caption id="attachment_418295" align="alignleft" width="300"]Отец Иван Отец Иван се втурна да помага[/caption]

На въпрос защо ни наказва Бог, отецът отвръща: "Защото нещо куца във вярата ни. Нещо става с нас, не се понасяме един с друг. Със съседите си не можем да си говорим, а си съскаме. Много злоба е натрупана у българина. Хората отвикнаха да ходят на църква, да се молят...", счита отец Иван, който е дал подслон и хляб на над 270 души в църковния имот в Нови хан. Свещеникът обяви, че има готовност да приеме в подслона си 40 души от бедстващите в Мизия. Във Фейсбук беше създадена група „Да подкрепим отец Иван от Нови хан в благородната му мизия”, която набира всеки час десетки почитатели.

Отец ИванOtec_Ivan_3