Георги Първанов: Бойко е слаб държавник

Георги Първанов
1

Георги Първанов смята, че лидерите на всички партии трябва да се махнат от властта

Георги Първанов окачестви Бойко Борисов като слаб държавник. В интервю за вестник „24 часа“ бившият президент нарече лидера на ГЕРБ слаб държавник, който не трябва да има достъп до изпълнителната власт в страната. Георги Първанов не отрича, че Борисов е израснал много като лидер на партията си, но е най-добре да съсредоточи усилията си единствено върху ГЕРБ, а не да се опитва да се домогне до властта.

Георги Първанов
Георги Първанов

Нещо повече, екс държавният глава е на мнение, че всички настоящи лидери на водещите партии в България трябва да се отдръпнат от властта, за да се даде шанс на младите. Георги Първанов твърди, че именно това е и неговата най-голяма амбиция – да подготвя достатъчно кадърни млади хора, които да се превърнат в гръбнака на властта. „По-малко хора на моята възраст, в това число и Бойко Борисов, трябва да бъдат във властта“, категоричен е лидерът на АБВ.

Който не пропусна да коментира и слуховете за евентуална коалиция между формацията му и ДПС. Първанов е готов да води диалог с партията на Лютви Местан въпреки първоначалните си изказвания, че сътрудничество между двете партии е немислимо.

1 коментар
  1. Янко казва

    Тоя пиян охлюв какво се обажда без някой да го е питал.Кво стана май яко АБВ вГЗ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.