Нова порция скандални разкрития за директорите на КТБ излязоха наяве

Точно дни преди избухването на скандала в КТБ, служителите на високи постове във финансовата институция са работили усилено за уреждането на лични дела. Вместо да обърнат внимание на клиентите на КТБ, които се редяха на опашки пред клоновете, те са насочили цялото си внимание към дела, касаещи тях и членове на семействата им.

"Капитал" разкри, че в дните преди затварянето на КТБ директори на банката са изтеглили от нея най-малко 2 милиона лева. Това се е случило буквално часове преди поставянето на банката под специален надзор. Александър Панталеев е успял да изтегли 100 000 лева, които държал на влог в КТБ. Освен това в последния ден той е заличил и договорната ипотека на имот, който е закупил чрез финансиране от банката.

[caption id="attachment_418224" align="alignright" width="300"]КТБ Директорите на КТБ са изтеглили над 2 милиона лева в дните преди затварянето й[/caption]

Друг директор на КТБ - Георги Христов също е бил прекалено зает с лични дела в дните преди затварянето на банката. Той е прехвърлил имотите, които притежава на членове от семейството му. В последните дни неговата майки е изтеглила от КТБ сумата от 25 000 лева, които държала на влог.

Другият изпълнителен директор на КТБ - Илиан Зафиров не е изтеглил нито стотинка от баката през последните дни, но въпреки това не крие факта, че е един от най-големите кредитополучатели от банката на Цветан Василев. Братът на Зафиров е изтеглил 95 000 лева дни преди КТБ да затвори.

Изключение правят единствено Цветан Василев и съпругата му, които не са изтеглили пари от сметките в КТБ, пише ПИК. Двамата имат общо 700 000 лева в КТБ.

Най-активен в последните дни на КТБ е Златозар Сурлеков, който успява да изтегли над 300 000 лева от банката и да ипотекира свои имоти, получавайки кредит от финансовата институция.