Яне Янев се подготвя за пресконференция днес, на която ще разкрие скандални факти за Иван Костов

Янев Янев се подготвя да взриви публичното пространство със скандални разкрития за политическия елит. Лидерът на Ред, законност и справедливост възнамерява да даде пресконференция днес, на която ще разкрие цялата истина за Иван Костов и връзката му с КТБ.

Яне Янев припомни пред репортер на ПИК, че веднага след избухването на скандала с  КТБ, от Реформаторския блок излязоха с изявлението, че след кризата с банката на Цветан Василев ще фалират две партии. Яне Янев заяви, че тези партии са на Николай Бареков и Меглена Кунева, тъй като те са проект на КТБ.

[caption id="attachment_418218" align="alignright" width="300"]Яне Янев Яне Янев със скандални разкрития за Иван Костов[/caption]

Политическият лидер заяви, че ясен пример за финансирането на блок от КТБ през Иван Костов са миналите евроизбори. На въпроса защо замесва името на Иван Костов с Реформаторския блок при положение, че той не е председател на партията, Яне Янев заяви, че Командира дърпа конците на реформаторите.

Лидерът на РЗС допълни, че думите му много лесно могат да бъдат доказани. Той определи Иван Костов като най-големия схемаджия у нас. Яне Янев припомни думите на Андрей Луканов, според който бившият син лидер е най-големият схемаджия през годините на прехода у нас, пише ПИК.

Лидерът на РЗС уточни, че нарича Иван Костов схемаджия, тъй като всичко, което той прави е една схема, имаща за цел личното му облагодетелстване.

Яне Янев заяви, че Иван Костов е искал Бойко Борисов да оглави службата за контрол към ДАНС, за да има той пълно влияние над нея. Докато лидерът на ГЕРБ е бил премиер, Иван Костов го е посещавал многократно и му е поставял условия, и конкретни искания, облагодетелстващи имотно него и семейството му, допълни Яне Янев.