Моника Станишева е един от най-опитните играчи в пиарския бизнес, който умело замита следите си

Моника Станишева се забърка в поредния скандал. Измамите, извършвани от половинката на бившия вожд на червените, лъснаха в пълния си блясък след като Министерски съвет публикува пълна справка за дейността й. Пиарката е един от най-обиграните играчи при усвояването на средтсва от евродондовете. От тях Моника Станишева се е облажила с повече от 3 милиона лева.

"Бпост" съобщава, че фирмите, собственост на Моника Станишева, са усвоили над 3 милиона лева от еврофондове. Агенциите на скандалната пиарка са получили общо милион и 400 ооо лева за изпълнението на точката "Информираност и публичност", заложена в проектите, финансирани от различни еврофондове.

[caption id="attachment_418207" align="alignright" width="300"]Моника Станишева Моника Станишева крие участието си в кипърска офшорка[/caption]

Скандално известната фирма на Моника Станишева "Актив груп", чийто едноличен собственик е тя, е получила други половин милион лева за извършването на рекламна дейност по програма "Околна среда". Фирмата на Моника Станишева работи в съдружие с "БИК-Калини" и "Ламбаджиев груп. Пиарската агенция на съпругата на Сергей Станишев се е облажила и с други три самостоятелни поръчки, от които е прибрала огромна сума пари.

Справка в Търговския регистър сочи, че Моника Станишева има дял и в офшорка в Кипър - Валеджо Консултантс лимитид“. Моника Станишева притежава качество, за което мнозина измамници биха й завидели. Тя умее много добре да замита следите си. Именно това е направила с участието си в кипърската офшорка. Към днешна дата тя няма никаква връзка с дружеството, тъй като е прехвърлила правомощията си в управителния съвет на Боряна Пашева, както и на адвокат Милена Иванова.

Друга фирма, собственост на Моника Станишева, има договор за изготвянето на рекламни материали по програма за развитието на селските райони. Контрактът, от който Моника Станишева ще се облажи, е на стойност от 60 000 лева, пише ПИК.