Морето взе още две жертви

Морето продължава да взима в жертва невнимателни летовници.

73-годишен мъж намери смъртта си на Северния плаж в Приморско. Според първоначалната информация, удавникът е от София. Той е бил погълнат от морето при жълт флаг. Друг летовник намери смъртта си на ивицата над военния дом в Поморие. Удавникът е на видима възраст около 50 години.

[caption id="attachment_418146" align="alignright" width="300"]Морето взе още две жертви Морето взе още две жертви[/caption]

Спасителите нееднократно отправяха предупреждение към летовниците, че през август морето става много опасно, отбелязва "Флагман". Хората трябва внимателно да следят флаговата сигнализация и да не бъдат самонадеяни в морето.

Междувременно стана ясно, че 25-годишен мъж от Разград е изпаднал в кома след като е скочил в плувен басейн на спортен комплекс „Стрелбището” в града. Информацията бе съобщена от АД на МВР в Разград. Тежкият инцидент се е случил вчера около 17 ч., когато мъжът с инициали И.П.А. е скочил в басейна и си е ударил главата в дъното. Той веднага е бил изваден от басейна и му е оказана първична помощ от спасителя на водното съоръжение. От тежкия удар, 25-годишният разградчанин е получил сериозна черепно-мозъчна травма. Той е настанен за лечение в ОАИЛ в Многопрофилната болница в Разград. Съществува реална опасност за живота на младия мъж. По случая е образувано досъдебно производство, пише Блиц.

Преди няколко дни спасителите по морето предупредиха, че още в първите дни на август то крие сериозна опасност, тъй като влезе в капана на мъртво вълнение. Те уточняват, че по принцип мъртвото вълнение се появява към края на юли и началото на август. Заради мъртвото вълнение специалистите алармираха летовниците да бъдат особено внимателни по отношение на собствената си безопасност. Въпреки ежегодната черна хроника, туристите продължават да бъдат лекомислени и да пренебрегват забраната за влизане в морето.

Никола Иванов, който е бивш спасител подчертава, че слоганът е изключително опасно течение, от което човек трудно би могъл да се измъкне.