Росен Плевнелиев все още не е съставил служебния кабинет

Държавният глава Росен Плевнелиев изпадна в паника.

Причината за сериозното му притеснение е фактът, че все още не може да намери подходящ човек за поста министър на финансите в служебния кабинет. Днес Росен Плевнелиев отново ще събере служебния кабинет на последна оперативка преди да бъде представен пред обществото, отбелязва на страниците си вестник „Стандарт”.

Броени дни преди новите министри да седнат в креслата си в Министерски съвет, все още не е ясно кои ще заемат някои от позициите. Оказва се, че най-сериозният проблем е кой ще оглави финансовото министерство.

[caption id="attachment_418053" align="alignright" width="300"]Росен Плевнелиев все още не е съставил служебния кабинет Росен Плевнелиев все още не е съставил служебния кабинет[/caption]

Освен министър на финансите, държавният глава все още търси подходящи кадри, които да оглавят едно от най-скандалните министерства през последните няколко години – Министерството на здравеопазването, както и на това на транспорта. Росен Плевнелиев е категоричен, че са необходими силни личности, които да оглавят гореспоменатите министерства, да са върнат баланса в тях. Очевидно обаче до момента не е намерил хора, които да се чувстват достатъчно силни, за да оглавят трите министерства.

Мястото, на което ще се проведе срещата със служебното правителство остава в тайна. Източници на вестник „Стандарт” твърдят, че срещата между държавния глава Росен Плевнелиев и служебния кабинет със сигурност няма да се проведе в сградата на президентството, нито пък в резиденцията на президента в „Бояна”. Утрешният ден със сигурност ще е доста тежък за Росен Плевнелиев, тъй като трябва да вземе финалните решения за състава на служебния кабинет. Припомняме, че Росен Плевнелиев обеща пред обществото, че ще представи новите министри в сряда (6 август).

По-рано Росен Плевнелиев обяви, че служебното правителство ще бъде съставено от надпартийни и проевропейски експерти, които ще работят мотивирано и прозрачно по най-значимите обществени теми, каквито са икономиката, здравеопазването и сектор „Енергетика”. Основните задачи пред служебния кабинет ще са ускоряване на работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия, както и на плащанията на средствата от Евросъюза, пише pik.bg.