Министерството на отбраната разпространи кадри от потопа в Мизия

Продължават спасителните акции след потопа в Мизия. В момента градът е под вода. Причината за това е придошлата вода от язовирите, намиращи се в трите околни села.

В спасителните акции участват екипи от министерството на отбраната. Заснетите кадри са направени от кръжащите над града хеликоптери. Екипи на гражданска защита оказват помощ на гражданите. По първоначални данни потъналите къщи в резултат от потопа в Мизия са между 70 и 100, а потъналите са около 500.

[caption id="attachment_418047" align="aligncenter" width="300"]Потопа в Мизия Потопа в Мизия[/caption]

Продължава издирването на два души, които са загинали. Предполага се, че броят на жертвите е много по-голям. Стотици са удавените животни.

При спасителната акция бяха спасени бедстващ на покрива на дома си родилка и възрастен мъж. Повечето от пострадалите граждани от потопа в Мизия са пенсионери. Част от тях са евакуирани в сградата на детската градина, а останалите са се настанили в жилищата на свои роднини, живеещи в по-високите части на града.

[caption id="attachment_418048" align="aligncenter" width="300"]потопа в Мизия Двама души загинаха при потопа в Мизия[/caption]

Според местните жители, причината за потопа в Мизия са придошлите води от близките язовири, тъй като от четвъртък там не е валяло дъжд. Те обвиняват местната управа за потопа в Мизия, тъй като преди няколко дни са поискали взривяването на дигата на река Скът, но са получили отказ, пише БЛИЦ.