Уникално откритие: Скален град в Турция изуми света!

Уникално откритие: Скален град в Турция изуми света!
3.5 (70%) 4 votes

Скален град в Турция е открит наскоро и удивлява с архитектурата си

Скален град в Турция се превърна в хит в нета. Днес той може да изглежда призрачно, но някога, този град е бил разположен на идеално място, което предлагало защита от бури и градушки и от постоянните атаки от врагове.

Маназан е не е просто скален град в Анадола, а изключително древно селище. Той датира от времето на византийското царство. Днес градът се намира в Турция, а доскоро бе абсолютно непознат за всички. Издълбани в скалите в средата на Анадола, Маназан е град, разположен на 5 етажа, които се простират на дължина от 3 км.

Уникален скален град в Турция изуми света

Уникален скален град в Турция изуми света

Необикновеният скален град е бил напълно функционален цял век. В скалата са издълбани семейни къщи, църкви, дори и гробища. Всички тези „сгради“ са свързани с тунел.

Можете ли да си представи да живеете буквално в скалите

Можете ли да си представи да живеете буквално в скалите

Градът не е населена днес, но жителите от околността използват тунелите в него за съхранение на храна. Междувременно, след като бе разкрит, бившият град привлича туристи от цял свят, пише fakulteti.mk.

Селището е изключително развито и функционално

Селището е изключително развито и функционално

Селището е разположено вертикално и има цели пет нива. Малките стаи са свързани помежду си с коридори, издялани вътре в скалите и предлагат естествена защита срещу нашественици.

Необикновеният скален град е оцелял през вековете и е преживял войни, които са разрушили цяла Византия. Днес част от селището е реставрирано и адаптирано, за да могат туристи да отсядат в него, но като цяло правителството е запазило почти автентичния вид на района.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Уникално откритие: Скален град в Турция изуми света!”

  1. Криса

    авг. 01. 2014

    ………..“изключително древно селище“, изключва византийската култура, която е няколко века след Христа.

Добавете коментар