Актуализацията на бюджета за пореден път предизвика остри дебати между ГЕРБ и БСП

Актуализацията на бюджета отново изправи на нож двете опозиционни партии ГЕРБ и БСП. По време на дебатите при президента Росен Плевнелиев малко по-рано днес Михаил Миков и Бойко Борисов влязоха в поредната разправия. Причина за което стана гласуването за актуализацията на бюджета, което гласуване така и не се състоя.

[caption id="attachment_417893" align="alignright" width="300"]Скандали около актуализацията на бюджета Скандали около актуализацията на бюджета[/caption]

За което Бойко Борисов обвини депутатите от Коалиция за България. Нещо повече, бившият премиер изтъкна, че е бил готов да подкрепи заедно с партията си бюджета, предложен от Пламен Орешарски. Нещо, което не се е случвало никога в българската политика - опозицията да даде подкрепата си за бюджет. Лидерът на ГЕРБ изтъкна още, че от партията му са направили всичко възможно, за да може актуализацията на бюджета да бъде гласувана. Въпреки, че промените са предложени от опонентите им - правителството в оставка.

На което Михаил Миков го призова да си спести изказванията и оценките за все още управляващата партия. Напрежението съвсем ескалира и се наложи президентът да се намеси, за да успокои страстите. На излизане от президентството Борисов за пореден път се обърна към червените, обвинявайки ги, че не знаят каква позиция имат изобщо.