Кризата в ТВ7 се отразява и на конкурентните й медии

Кризата в ТВ7 се отрази и на конкурентите й медии бТВ и Нова ТВ. Репортер от бТВ издаде, че вследствие на случващото се в медията и липсата на пари за заплати, много хора от ТВ7 са останали без работа. И естествено, са започнали да си търсят ангажименти в другите национални медии. Което пък се отразило и на заплащането на колегите на останалите без работа хора от ТВ7.

[caption id="attachment_417851" align="alignright" width="300"]Кризата в ТВ7 прогони и Иван и Андрей Кризата в ТВ7 прогони и Иван и Андрей[/caption]

И в бТВ, и в Нова ТВ се въртят все по-упорити слухове, че телевизиите смятат да преразгледат бюджетите си за новия сезон, и най-вече секцията "заплати". Причината за това е фактът, че кризата в ТВ7 остави на улицата много хора, които са готови да работят за доста по-малко пари, само и само да не си стоят вкъщи. Което на практика означава, че за една позиция има избор средно между трима-четирима специалисти. Да не говорим и за стажантите, готови на всичко, за да се намърдат в телевизията, издават хора от бТВ и Нова ТВ.

Затова и шефовете в двете медии не само, че не мислят да увеличават заплатите на служителите си, ами дори има и шанс да ги намалят, притесняват се работещи в телевизиите, научиха от "24 часа".