Арестуваха шефа на Сигма

Арестуваха шефа на Сигма
5 (100%) 1 vote

Сигма е специалното моторизирано полицейско звено, началникът им беше задържан

Шефът на Сигма беше арестуван малко по-рано днес. Ивайло Василев, който е начело на специализираното моторизирано полицейско звено, е бил задържан във връзка с разследване на финансови злоупотреби. Освен това срещу него може да бъдат повдигнати обвинения за оказване на натиск върху подчинените му лица и злоупотреба със служебно положение.

Арестуваха шефа на Сигма

Арестуваха шефа на Сигма

Освен ареста на Ивайло Василев, са били разпитани и още 20 служители в Сигма, като се очаква броят на арестуваните да нарасне още. Заради мащабното разследване, всички работещи в Сигма са били привикани по спешност в столицата, включително и тези, които са в отпуска, научиха от Агенция ПИК.

Както знаете, сред основните задачи на полицаите на мотори е да се грижат за опазването на обществения ред и спокойствие. Издирването на престъпници, а също и ескортирането им до съда или до летището, в случаите на екстрадации, също е сред задълженията на създадената през лятото на 1997 година Сигма.

Припомняме ви, че именни полицаите от звеното придружаваха международно издирвания наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му през 2002 година.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар