Сигма е специалното моторизирано полицейско звено, началникът им беше задържан

Шефът на Сигма беше арестуван малко по-рано днес. Ивайло Василев, който е начело на специализираното моторизирано полицейско звено, е бил задържан във връзка с разследване на финансови злоупотреби. Освен това срещу него може да бъдат повдигнати обвинения за оказване на натиск върху подчинените му лица и злоупотреба със служебно положение.

[caption id="attachment_417806" align="alignright" width="300"]Арестуваха шефа на Сигма Арестуваха шефа на Сигма[/caption]

Освен ареста на Ивайло Василев, са били разпитани и още 20 служители в Сигма, като се очаква броят на арестуваните да нарасне още. Заради мащабното разследване, всички работещи в Сигма са били привикани по спешност в столицата, включително и тези, които са в отпуска, научиха от Агенция ПИК.

Както знаете, сред основните задачи на полицаите на мотори е да се грижат за опазването на обществения ред и спокойствие. Издирването на престъпници, а също и ескортирането им до съда или до летището, в случаите на екстрадации, също е сред задълженията на създадената през лятото на 1997 година Сигма.

Припомняме ви, че именни полицаите от звеното придружаваха международно издирвания наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му през 2002 година.