Кристиан Вигенин е категоричен, че червените не са се отказали от кабинета

Кристиан Вигенин нападна остро Пламен Орешарски. Външният министър в оставка разкритикува премиера, че е дал подкрепата си за Кристалина Георгиева при номинирането й за външен министър на Европейския съюз. Подкрепа, която предизвика същинска буря в Коалиция за България, тъй като не беше желана. Кристиан Вигенин изтъкна още, че в момента се съгласува актуализация на бюджета, но само между ГЕРБ и ДПС, между които очевидно се заформя коалиция, въпреки упоритите им отричания.

[caption id="attachment_417660" align="alignright" width="300"]Кристиан Вигенин нападна Пламен Орешарски Кристиан Вигенин нападна Пламен Орешарски[/caption]

Министърът на външните работи не скри, че въпросните предложения са били внесени прекалено бързо, очевидно с цел да се избегнат възможностите за сериозен дебат по тях. Което пък означава едно единствено нещо - че ГЕРБ и ДПС се канят да приемат промените, ако вземат властта.

Кристиан Вигенин е недоволен, че Пламен Орешарски не се е намесил в качеството си на премиер, макар и в оставка, за да изиска по-задълбочени дебати по бюджета, каквато е била уговорката на консултациите при президента Росен Плевенелиев. "Нещата не се правят по този начин, трябваше да се обсъдят приоритетите на България", категоричен е Вигенин, научиха от ПИК.