Николай Бареков изригна в ефира на Нова тв, коментирайки скандалните разкрития на Яне Янев

Николай Бареков избухна, коментирайки твърденията на Яне Янев, че е подал сигнал в прокуратурата наливането на капитал със съмнителен произход в ББЦ. Повод за гневното изказване на Николай Бареков стана разкритието, което лидерът на РЗС направи за него и партията му. Яне Янев разкри в ефир, че ББЦ се финансира от скандалния Цветан Василев и КТБ, чийто мажоритарен собственик е той.

Яне Янев заяви, че финансирането се е осъществявало чрез посредник, който всеки месец се е срещал с Цветан Василев, за да му поиска сумата, от която партията се нуждае. Лидерът на РЗС каза, вече е подаден сигнал за това в прокуратурата. Той отказа да назове сумата, която е изтекла от КТБ към "България без цензура", но посочи, че месечните трансфери не са били по-малки от 300 000 лева.

[caption id="attachment_417658" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков избухна[/caption]

Изказването на Янев Янев стана причината за осъществяването на телефонна връзка тази сутрин с Николай Бареков. Той заяви,че казаното е лъжа, след което Ани Цолова го помоли да се закълне в думите си. Николай Бареков избухна и я попита какво означава да положиш клетва за подибни твърдения.

Той заяви, че хората, които унищожиха КТБ, сега правят всичко възможно да унищожат и партията му. Николай Бареков заяви, че е жертва на медийна атака. Той каза, че в пресата не излиза нито едно положително изречение за него.

Според Николай Бареков, неговите политически опоненти от ГЕРБ и ДПС стоят зад атаката срещу ББЦ, която има за цел да я унищожи, пише ПИК.