Данъчните погнаха Азис

Скандалният попфолк изпълнител Азис нарушава закона. Оказа се, че той не е изряден данъкоплатец и отказва да заплати данъците, които дължи на държавата. Това стана причината за запорирането на жилището му. Данъците, които той дължи, са 6-цифрена сума. Тъй като Азис е отказал да заплати дължимото, се е стигнало до крайната мярка - запор на имот, научи "Телеграф".

Справка в Имотния регистър сочи, че жилището на ромския славей е било запорирано на 28 март тази година. Жилището, което Азис може да загуби заради неплатените си данъци, се намира в столичния квартал "Малинова долина". В същата кооперация Азис има още един апартамент. Оказва се другото жилище вече е продадено.

[caption id="attachment_417645" align="alignright" width="300"] Азис Азис отказва да заплати данъците си[/caption]

Новият собственик на апартамента на Азис е Галина Георгиева - жената, от която той има дете, сочи справка в регистъра.

Експерти в данъчното законодателство коментират, че за се стигне до запор, срещу Азис е било заведено дело. Вероятно той е оспорвал съдебните искове, но е загубил, след което е последвало запориране на имуществото.

Азис е отказал да заплати дължимото дори и на вноски. Изпълнителят има още един шанс да спаси жилището си, а именно ако започне да погася задълженията си на вноски. Ако не изпълни и това, Азис ще загуби апартамента си, тъй като той ще бъде обявен на публична продан, пише БЛИЦ.