Екипите не могат да стигнат до мястото на взривения малайзийски „Боинг”

Разследването на взривения над Източна Украйна малайзийски „Боинг” е спряно.

Разследващите инцидента с взривения малайзийски „Боинг” не могат да стигнат до мястото на катастрофата заради военните действия между проруските сепаратисти и украинските сили. Информацията бе оповестена от Агенция „Франс прес”, която се позовава на съобщение на холандското министерство на правосъдието.

[caption id="attachment_417521" align="alignright" width="300"]Екипите не могат да стигнат до мястото на взривения малайзийски „Боинг” Екипите не могат да стигнат до мястото на взривения малайзийски „Боинг”[/caption]

Групата от австралийски и холандски експерти не е напуснала Донецк, за да отиде до мястото, на което се намират останките на взривения малайзийски „Боинг”. Към момента там се водят твърде много военни действия, които застрашават живота на разследващите, се посочва още в съобщението.

Все още не са открити телата на всички жертви на взривения малайзийски „Боинг”. Шефът на полицейските власти в Холандия разкри, че изобщо няма гаранция, че останалите тела на жертвите ще бъдат открити. По време на изслушването му в холандския парламент, Герард Боуман посочи, че шансовете да бъдат открити всички тела и вещи на пасажерите на злощастния малайзийски „Боинг” е минимален. Той подчерта, че близките на жертвите вече са били информирани за тази възможност и са я приели. Боуман заяви, че не може да посочи точният брой на откритите тела на загиналите пасажери, тъй като са били открити на части. Полицейският шеф обаче не скри, че това, което са открили на мястото на взривения малайзийски „Боинг” в Украйна е потресаващо и не може да бъде описано с думи. Тепърва предстои идентификацията на телата на вече откритите жертви.

В Холандия вече бяха откарани 228 ковчега, но никой не дава гаранция, че във всеки от тях се намират останките само на една жертва. Както бе оповестено по-рано, записите от откритите черни кутии на самолета на малайзийските авиолинии сочат, че той е бил свален от ракета. ООН пък обявиха, че свалянето на малайзийския „Боинг” може да се окаже военно престъпление, пише pik.bg. Припомняме, че на борда на злощастния самолет са пътували 298 души и нито един от тях не е оцелял.